جمعه 20 آذر 1394 نشست رییس دانشگاه پیام نور با جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد

نشست رییس دانشگاه پیام نور با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، نمایندگان عضو هیات رئیسه، برنامه و بودجه و انرژی مجلس در سازمان مرکزی پیام نور برگزار شد

 

 علی اصغر رستمی ابوسعیدی در نشستی با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، نمایندگان عضو هیات رئیسه، برنامه و بودجه و انرژی مجلس افزود: دانشگاه پیام نور بر اساس اعلام پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) جزو دانشگاه های یک درصد برتر جهان قرار گرفته است و رتبه دانشگاه پیام نور در رنکینگ جهانی در جایگاه مطلوبی قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگ ترین دانشگاه دولتی کشور دارای بیش از ۷۰۰ هزار دانشجو و ۴ هزار عضو هیات علمی است و با توجه به ماموریت این دانشگاه در بومی پذیری، ۶۵ درصد دانشجویان این دانشگاه را بانوان و ۳۵ درصد را آقایان تشکیل می دهند.

وی با عنوان اینکه بیشترین تعداد دانشجو در این دانشگاه در مقطع کارشناسی است، یادآور شد: حدود ۹۲ درصد دانشجویان دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی، حدود ۶ درصد در مقطع کارشناسی ارشد و ۳ دهم درصد در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند که بر اساس استانداردها و شاخص های نقشه علمی کشور، تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد باید به ۳۰ درصد و در مقطع دکترا باید به ۳٫۵ درصد برسد.

دکتر رستمی ابوسعیدی، با اشاره به کیفیت بالای آموزش در دانشگاه پیام نور گفت: پذیرش فارغ التحصیلان این دانشگاه در مقاطع بالاتر دیگر دانشگاه ها نشان دهنده کیفیت بالای آموزش دانشگاه پیام نور است کما اینکه فقط از بین ۵۰۰۰ فارغ التحصیل مرکز تهران این دانشگاه، ۸۵۰ نفر در دانشگاه های دولتی تهران پذیرفته شده اند .

رئیس دانشگاه پیام نور با بیان اینکه دانشگاه پیام نور در زمینه آموزش باز و مجازی رتبه دوم آسیا و ششم جهان را کسب کرده است، اظهار داشت: یکی از ماموریت هایی که برای دانشگاه پیام نور ترسیم شده ، گسترش شبکه مجازی و آموزش از راه دور است که خوشبختانه دانشگاه پیام نور در این عرصه نیز پیشرفت های چشمگیری داشته است.

دکتر رستمی از حمایت های ویژه کمیسیون های مجلس از دانشگاه پیام نور در سال های گذشته قدردانی و ابراز امیدواری کرد که حمایت و پشتیبانی نمایندگان مجلس در تصویب بودجه مورد نیاز دانشگاه پیام نور ادامه یابد.

وی درخصوص تمهیدات دانشگاه پیام نور برای درآمدزایی نیز اظهار داشت: ایجاد بسترهای لازم برای برگزاری دوره های آموزش از دور در واحدهای برون مرزی و کشورهای همجوار یکی از مهم ترین برنامه های دانشگاه پیام نور در این خصوص است.

 

صدور فرهنگ انقلاب به خارج از کشور یکی از مهم ترین ماموریت های دانشگاه پیام نور

دکتر زاهدی در این نشست صدور فرهنگ انقلاب به خارج از کشور را یکی از اهداف جدی دانشگاه پیام نور عنوان کرد و افزود: دانشگاه پیام نور علاوه بر ارتقای جایگاه بین المللی که خوشبختانه در رنگینگ های جهانی کسب کرده است، باید در صدور فرهنگ انقلاب و نظام نیز اهتمام ورزد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: دانشگاه پیام نور باید با گسترش شبکه مجازی در واحدهای برون مرزی و تدوین کتب درسی به زبان های مختلف، ضمن گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی در عرصه جهانی حضور جدی داشته باشد.

دکتر زاهدی همچنین درخصوص شهریه دانشگاه پیام نور گفت: شهریه دانشگاه پیام نور در تمامی مقاطع به عنوان یک دانشگاه شهریه بگیر بسیار پایین است و این دانشگاه برای تامین هزینه های خود می تواند شهریه را افزایش دهد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزایش رشته در مقاطع تحصیلات تکمیلی را یکی دیگر از راه های برون رفت از چالش مالی دانشگاه عنوان کرد.

 

 

ضرورت ایجاد شرکت های دانش بنیان در دانشگاه پیام نور

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه پیام نور دانشگاه محرومین است و در جایی که این دانشگاه با مشکل مواجه است نمایندگان باید حمایت همه جانبه داشته باشند . کمیسیون برنامه ، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی نیز از این دانشگاه حمایت خواهد کرد.

دکتر کاتب یکی از راهکاری های حل مشکل دانشگاه پیام نور را ایجاد جاذبه برای دانشجویان عنوان کرد و افزود: دانشجویان دانشگاه پیام نور دارای فرصت فراغت هستند که می توان این فرصت را با ایجاد شرکت های دانش بنیان غنی کرد چرا که دانشجویان در حین تحصیل می توانند مهارت بیاموزند و منبع درآمدی ایجاد نمایند.

 

 

لزوم گسترش واحدهای برون مرزی دانشگاه پیام نور

دکتر جعفری با عنوان اینکه دانشگاه پیام نور از ظرفیت های ارزشمندی برخوردار است، گفت: این دانشگاه برای برون رفت از مشکلات موجود باید در کشورهای همجوار واحدهای برون مرزی تاسیس کرده و کتب خود را به زبان آن کشورها تدوین کند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: دانشگاه پیام نور باید با تحقیق میدانی از کشورهای همسایه شرایط ایجاد واحدهای برون مرزی را ایجاد کند چرا که ایجاد این واحدها از بعد فرهنگی و اقتصادی مفید خواهد بود.

وی همچنین بر انسجام مدیریتی در استانها و تعامل بیشتر با نمایندگان مجلس تاکید کرد.

 

 

رویکرد مهارتی راه حل مشکل دانشگاه پیام نور است

نایب رئیس دوم کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه پیام نور پتانسیل واقعی است که تاکنون خدمات ارزشمندی ارائه داده است. این دانشگاه برای برون رفت از چالش های موجود نیازمند راهکاری بلند مدت است.

دکتر هروی رویکرد مهارتی را بهترین راهکار دانست و افزود: تمامی کشورهای موفق بر آموزش مهارتی تاکید دارند و این در حالی است که در دانشگاه های ما به این مسئله کمتر توجه شده است.

 

 

لزوم ایجاد رشته های جدید در دانشگاه پیام نور

نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی با عنوان اینکه مزیت های دانشگاه پیام نور بسیار بزرگ و مهم است، گفت: این دانشگاه مورد توجه بسیاری از داوطلبان ورود به آموزش عالی است و قطعا داوطلبان ورود به دانشگاه ها بعد از انتخاب رشته های روزانه ، دانشگاه پیام نور را انتخاب خواهند کرد.

دکتر صابری با عنوان اینکه برخی از رشته ها انگیزه انتخاب را در جامعه از دست داده، افزود: دانشگاه پیام نور باید با ایجاد رشته های جدید و بین رشته ای انگیزه انتخاب را در بین متقاضیان بالا ببرد.

 

 

در بحث بودجه به دانشگاه پیام نور کمک کنیم

نماینده مردم تبریز و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه پیام نور بزرگ ترین دانشگاه دولتی کشور است که با کسری بودجه روبه روست و رئیس دانشگاهی که در آن کسری بودجه وجود ندارد، نمی تواند آن طور که شایسته است دانشگاه را هدایت نماید.

دکتر منادی افزود: دانشگاه پیام نور یک واقعیت موجود در کشور است که ۷۰۰ هزار دانشجو، ۱۲ هزارکارمند و ۴ هزار عضو هیات علمی را تحت پوشش دارد که کسری بودجه تمامی عناصر این دانشگاه را تحت تاثیر قرار می دهد و این دانشگاه برای حرکت در مسیر تولید علم، نیازمند تزریق بودجه و کمک است.

وی با عنوان اینکه باید در بحث بودجه به دانشگاه پیام نور کمک کنیم اظهار داشت: دانشگاه پیام نور اسم زیبایی دارد و باید در شان کلمه نور حرکت کند.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر